BLOG POST

Migratie van SAP PI/PO naar Workato: Klaar voor de toekomst

Adem Ozdemir
October 16, 2024

De Uitdaging: Verouderde Systemen en Complexe Integraties

SAP PI/PO heeft jarenlang goed gediend als middleware-oplossing voor de integratie van systemen en processen binnen organisaties. Maar met de technologische ontwikkelingen van de afgelopen jaren, komen de beperkingen van deze verouderde oplossing steeds meer naar voren. Zo ontbreekt het aan flexibele integratieopties, real-time data-analyse en moderne API-beheermogelijkheden​.

Daarnaast hebben veel bedrijven te maken met een groot aantal complexe integraties. Deze systemen moeten na de migratie nog steeds naadloos samenwerken met andere tools zoals Salesforce of specifieke ERP-systemen​. Het herontwerpen van deze integraties kan een ingewikkeld en tijdrovend proces zijn, vooral zonder een heldere strategie.

De Oplossing: Workato, de iPaaS voor de Toekomst

Een populaire keuze voor bedrijven die hun integraties willen moderniseren, is Workato, een toonaangevend Integration Platform as a Service (iPaaS). Dit platform biedt de flexibiliteit die moderne bedrijven nodig hebben, met de mogelijkheid om zowel SAP-systemen als niet-SAP-systemen te integreren.

Workato maakt gebruik van kant-en-klare recipes (integratiestromen), waardoor de migratie eenvoudiger en sneller verloopt dan bij traditionele platforms. Bedrijven kunnen profiteren van real-time connectiviteit, API-beheer en schaalbaarheid om hun bedrijfsprocessen te optimaliseren. Het biedt een toekomstbestendige oplossing die zowel op de korte als lange termijn grote voordelen oplevert voor organisaties die hun IT-landschap willen moderniseren.

Het Migratieproces

Het migreren van SAP PI/PO naar Workato begint met een grondige analyse van de bestaande systemen en integraties. De belangrijkste stappen in dit proces zijn:

  1. Analyseren van de bestaande omgeving: Dit omvat het in kaart brengen van alle systemen en de bijbehorende integratiepunten. Hierbij worden zowel interne processen als externe partners zoals leveranciers betrokken​.
  2. Keuze van integratieplatform: Workato biedt naadloze integratie met tools zoals Salesforce, maar ook met andere ERP- of CRM-systemen die binnen een organisatie worden gebruikt.
  3. Uitvoeren van de migratie: Het gebruik van kant-en-klare templates en integratiestromen binnen Workato zorgt ervoor dat de migratie niet alleen sneller kan worden uitgevoerd, maar ook minder foutgevoelig is.
  4. Optimaliseren van processen: De overstap naar Workato biedt bedrijven de mogelijkheid om hun bedrijfsprocessen verder te optimaliseren, door gebruik te maken van API-beheer, schaalbaarheid en real-time data-analyse​.

Resultaten: Toekomstbestendig en Efficiënt

De overstap van SAP PI/PO naar Workato biedt tal van voordelen. Bedrijven profiteren van een toekomstbestendige oplossing die schaalbaar en flexibel is, en die hen in staat stelt om snel in te spelen op veranderende bedrijfsbehoeften. Daarnaast wordt de samenwerking tussen verschillende tools, zoals SAP en Salesforce, aanzienlijk verbeterd, wat leidt tot gestroomlijnde bedrijfsprocessen en een hogere efficiëntie​.

Conclusie

De "End of Life" van SAP PI/PO in 2027 biedt bedrijven een unieke kans om hun integraties te moderniseren en toekomstbestendig te maken. Workato is een krachtige iPaaS-oplossing die niet alleen de huidige uitdagingen aanpakt, maar ook klaar is om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie. Wacht niet tot het te laat is; begin vandaag met plannen en zorg ervoor dat je bedrijf klaar is voor de toekomst.

Meer weten over de migratie van SAP PI/PO naar Workato?

Bij Novictus hebben we ruime ervaring in het begeleiden van bedrijven tijdens hun migratieproces.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek en ontdek hoe we jouw organisatie kunnen helpen met een soepele overgang naar een modern integratieplatform.

Adem Ozdemir
October 16, 2024